دیوار کشی محوطه  با استفاده از بلوک سیمانی، انواع آجر و یا مصالح ساختمانی همچون بلوک های نمادار برای حصارکشی ویلا و کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع دیوار کشی

دیوارکشی دسته بندی های مختلفی دارد که هر کدام از آنها به نیروهای ماهر نیاز خواهد داشت. اما بصورت کلی، دیوار چینی به دو شکل سنتی و مدرن می باشد که هر کدام با مصالح مختلفی قابل اجرا می باشند.

  1. دیوار کشی سنتی شامل:

  • دیوار گلی:

در این نوع از دیوار که سنتی ترین شکل اجرای دیوار می باشد، پس از ترکیب یک نوع گل خاص با آب، ماده‌ای ملات مانند بوجود می‌آید. این نوع دیوار چینی هنوز هم در مناطق روستایی  مورد استفاده قرار می‌گیرد. نحوه چیدمان آن بدین صورت است که ابتدا ردیف اول را به ضخامتی در حدود 4 سانتی متر اجرا می کنند و ردیف های بعدی را پس از خشک شدن کامل ردیف قبل ادامه می دهند.

دیوار گلی
  • دیوار چینی آجری:

یکی از متداول ترین روش های دیوار چینی استفاده از آجر می‌باشد. معمولا از آجرهای فشاری، سفالی و یا آجرهای سوراخ دار برای دیوارکشی دیوارهای خارجی ساختمان و دیوارهای محوطه استفاده می‌کنند. نحوه چیدمان آن نیز بدین صورت است که با قرار دادن ملات ماسه سیمان در بین آجرها، دیوارچینی انجام می گردد. اما لازم به ذکر است که این دیوار چینی وزن زیاد و زمان اجرای طولانی تری خواهد داشت.

دیوار آجری
  • دیوار چینی با سنگ:

در برخی موارد افراد به دلیل نمای زیبای سنگ ها علاقه دارند که از آن برای چیدن دیوار پیرامونی ویلا و یا دیوار حصار شهرک های مسکونی استفاده کنند. طبیعی است که این نوع دیوار، بدلیل دسترسی آسانتر به معادن در مناطق کوهستانی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. مطابق ضوابط نشریه 90 (جهت اجرای دیوارهای سنگی)، در چیدمان سنگ ها باید حداقل فضای خالی بین قطعات سنگ باقی مانده و فضاهای بین سنگ ها با ملات ماسه سیمان پر گردد. متاسفانه بدلیل عدم رعایت موارد‌فنی و تکیه صرف بر بناهای‌استادکار،نگاه مهندسی در این‌حوزه روز‌به‌روز کم‌رنگتر می‌شود. نیاز به نیروی‌کار‌ماهر، زمان‌بر‌شدن اجرای‌پروژه و پرت‌بالای مصالح، از مهمترین نقاط‌ ضعف این‌نوع دیوارها هستند.

 
دیوارکشی با سنگ
دیوار چینی با سنگ
  • دیوار کشی با بلوک:

این بلوک ها در اندازه های مختلف با دستگاه های سیار تخم گذار تولید می شوند. این نوع از دیوارها بیشترین حجم دیوارچینی ها را تشکیل می دهند. در شرایطی که کارفرمایان مایل هستند بدون‌توجه به موضوع‌نما، صرفاً بر حصارکشی با ارزانترین شکل‌ممکن تمرکز کنند،اولین گزینه‌انتخابی خواهد بود. کیفیت پایین، میزان پرت بالا حین حمل، تخلیه  از مهم ترین معایب این نوع دیوارها هستند.

 
دیوار کشی با بلوک
دیوار کشی با بلوک
  1. دیوار کشی مدرن شامل:

  • دیوار کشی بتنی:

دیوار بتنی در جا ریز: در این نوع دیوارها از بتن به عنوان مصالح اصلی استفاده می‌شود. به این شکل که پس از انجام محاسبات مهندسی و مشخص شدن سایز میلگردها، آرماتور بندی و قالب‌ بندی انجام شده و بتن در درون قالب ها ریخته می شود. پس از عمل آوری مناسب و گیرش بتن، این قالب ها جدا شده و نمای اکسپوز ایجاد می شود. از نقاط ضعف آن به هزینه بالا، سرعت پایین، نیاز به نیروی ماهر می توان اشاره کرد.

دیوارکشی بتنی
دیوار کشی بتنی
  • دیوار بتنی پیش ساخته:

پس از ساخت پانل های بتنی در کارخانه های تولید قطعات پیش ساخته، این دیوارهای پیش ساخته به محل کار منتقل شده و با استفاده از جرثقیل و نیروهای مجرب و آموزش دیده نصب می شوند. هزینه بالا، نیاز به نیروی ماهر، نمای خشک و بی روح از نقاط ضعف این دیوار بوده و سرعت نصب بالا از نقاط قوت آن محسوب می شود.

دیوار بتنی پیش ساخته
دیوار بتنی پیش ساخته

این نوع از دیوارهای به روزترین و بهینه ترین نوع دیوارها می باشند. قطعات نمادار در کارخانه تولید قطعات پیش ساخته (شرکت راه گسترش نامدار) به روش بتن خشک و با استفاده از دستگاه های ثابت ویبره پرسی تولید می شوند. قطعات تولید شده با دستگاه های ثابت دارای مقاومت فشاری بالا، مقاومت در یخبندان، جذب آب کم و کیفیت مناسب هستند. لذا در مواردی که موضوع نمای دیوار برای کارفرمایان اهمیت پیدا میکند، بلوک های نمادار می توانند بهترین گزینه انتخابی باشند. تنوع رنگ، پرت بسیار کم حین حمل، تخلیه و اجرا و سرعت نصب و قیمت اقتصادی از مهم ترین مزایای این نوع دیوارها می باشد. طبیعی است امکان مقایسه بلوک های نمادار با بلوک های ساده بدلیل تفاوت فرآیند تولید، نوع کاربری، کیفیت و وزن قطعه، فراهم نیست.

دیوار کشی با بلوک نمادار
دیوار کشی با بلوک نمادار

اصول دیوار کشی

دیوارهای‌حصار شهرک‌های‌مسکونی، ویلاها و … بعنوان اولین‌ المان‌ جذابیت‌ بصری می‌توانند مطرح‌باشند. لذا توجه به این‌موضوع به لحاظ مهندسی و زیبایی‌ شناختی می‌تواند حائز اهمیت باشد. برخی از مواردی که در این خصوص می بایست مد نظر قرار گیرد، به شرح زیر می باشد:

  • قبل از شروع کار بهتر است با مهندس عمران (متخصص این حوزه) مشورت کنید تا از محل بازدید کرده و شرایط را کامل بررسی نماید.
  • نوع پی و زیرسازی (فونداسیون دیوار) که قرار است دیوار چینی بر روی آن انجام گیرد، بایستی با توجه به نوع خاک زمین انتخاب شود.
  • نحوه اجرای‌کلاف‌های‌قائم و افقی متناسب‌با طول و ارتفاع‌دیوار، مطابق نظر مهندس‌مجرب و بر‌مبنای ضوابط‌مبحث 8 مقررات‌ملی‌ساختمان می‌بایست مشخص شود.
  • در دیوارهایی با طول بیشتر از 8 متر، می‌بایست کل‌ طول‌ دیوار به چند‌قطعه تقسیم شده و بین‌قطعات از پشت‌بند و درز‌انبساط (لغاظ) استفاده کنید. در‌اینصورت در‌صورت اعمال فشارهای وارده انسجام دیوار حفظ‌ شده و آسیب‌کلی به دیوار وارد نمی‌شود. حداکثر طول آزاد دیوار بین دو پشت بند عبارت است از ۴۰ برابر ضخامت دیوار یا ۵ متر‌، هر کدام کمتر باشد

نحوه محاسبه قیمت دیوار کشی سریع

  • هزینه کلی دیوار کشی در پایان پروژه چقدر است؟
  • دیوار کشی ارزان قیمت با چه نوع مصالحی انجام خواهد گرفت؟
  • چه عواملی در تعیین قیمت دیوار کشی اثر خواهند داشت؟
  • نحوه محاسبه قیمت دیوار کشی سریع چگونه است؟
  • بهترین گزینه برای دیوار حصار ارزان و سریع کدام است؟
  • دسترسی به بهترین تولید کننده قطعات بتنی‌ پیش ساخته چطور ممکن است؟

اینها از‌جمله سوالاتی هستند که هر‌فردی به‌هنگام حصارکشی دیوار‌ ویلا و یا دیوار‌ باغ و یا دیوار‌شهرک مسکونی با آنها مواجه خواهد‌شد.

هزینه دیوار چینی در کشور به صورت روزمزد و یا پیمانکاری محاسبه می‌شود. به این شکل که حجم‌کار، نوع و مقدار‌مصالح‌ به‌کار‌رفته و نوع‌دیواری که قرار است ساخته شود، در تعیین این‌هزینه اثر‌گذار خواهند‌بود. برای مثال هزینه دستمزد اجرای‌دیوار‌کشی دیوار‌آجری با دیوار‌سفالی متفاوت خواهد بود. شما می‌توانید در این‌رابطه با کارشناسان‌ما از طریق سایت ارتباط برقرار کرده تا شما را به بهترین‌شکل راهنمایی کنند.

اشتراک گذاری مطالب این صفحه در :

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!